www.karllarsson.se à CV à SVENSKA à "Av Tranås För Tranås",  Eriksbergs museum, Tranås, SE

 

 

 

 

 

”Av Tranås för Tranås”, Eriksbergs museum, Tranås, SE .

 

Det är vardagsdramatiken, den dramatik vilken vi alla lever i, de miljöer som vi dagligen ser som jag använder mig av. Det är en hyllning till allt det normala, om det nu finns något som kan kallas så. Med kameran fångar jag olika stämningar och skeenden som en plats erbjuder. Det är allt från makrofotografier på delar av växter till industribyggnader, pittoreska röda hus med vita knutar via natursköna landskap till shoppingcenters, affärer och även i vissa fall de människor jag möter, detta tillsammans skapar en atmosfär. Mitt intresse av och kring det som inte är i ”rampljuset”, gör att jag söker mig till just det som inte är i rampljuset det som inte alltid får synas på ett rikstäckande plan i samma utsträckning eller lika ofta.

Att det mesta inte är i rampljuset utan det är ett ständigt flöde av vardagliga

”trivialiteter” i vilka vi lever. Det är undersökningar i miljöerna där dessa trivialiteter sker (vardagsdramatiken) som är spännande tycker jag. Är det verkligen

så stora skillnader på de platser som inte är i rampljuset och de som får fokus? Och hur mycket av den vardag du lever i tar du för givet? Vi människor är när allt kommer om kring ett släkte som har mer likheter med varandra än olikheter. Att dokumentera miljöerna vi lever i och skapar runt oss själva är mitt sätt att belysa vardagen och dess hjältar.

 

 

Fotografi, Video, Collage. Karl Larsson 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    Contact - +46 (0)737- 67 31 86 / karllarsson@karllarsson.se